De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Mensen worden meer dan ooit uitgedaagd om zelf de regie over hun loopbaan te nemen.
https://www.intermediair.nl/solliciteren/sollicitatiegesprek/vijf-stappen-om-leiderschap-bij-jouw-sollicitatie-te-ontwikkelen
Ben je op zoek naar een passende volgende
stap in je carrière?
Heb je het idee dat je vast zit in je huidige baan maar je hebt nog niet helder voor ogen wat je wel zou willen?
Ben je op zoek naar jouw passie?
Twijfel je of je wel op de juiste plek zit? Heb je het idee dat er zoveel meer in jou zit? Past jouw leidinggevende niet meer bij jou? Ben jij jouw werkgever ontgroeid of moet je onverhoopt op
zoek naar een volgende uitdaging?
Bel of mail mij voor een vrijblijvende intake waarin we samen jouw hulpvraag helder krijgen.
Dan ontvang je van mij een vrijblijvende offerte met een plan van aanpak dat op jouw maat gemaakt is.
Een sollicitatie is het moment van uitstek om te laten zien wie je bent en wat je kunt. Daarbij is het van groot belang om de beperkte tijd en de korte aandachtsspanne van een recruiter optimaal te benutten. Dat lukt alleen als jij volledig in jouw kracht staat.
Kijk eens naar jouw CV en benoem de momenten, taken of projecten waarbij je helemaal in je element zat. Die 'geluksmomenten' vormen jouw uitgangspunt voor de toekomst. Tenslotte wil je veel meer van dat soort momenten, toch?
Die momenten bestaan uit een aantal elementen:
onder andere:
- de gestelde taak
- complexiteit van de taak
- mate van samenwerking
- mate van beleidsvrijheid
- jouw rol (officieel/ onofficieel)
- jouw Belbin Teamrol
Daaruit destilleren we een aantal kernkwaliteiten, optimale condities om taken uit te voeren en competenties.
Die gaan we in jouw CV, jouw LinkedIn profiel en jouw motivatiebrief benadrukken.
Jouw kernkwaliteiten, jouw competenties, concreet behaalde resultaten en jouw professionele groei(vermogen) onderscheidt jou van andere sollicitanten.
Daar kun jij vol overtuiging over praten en elke vraag van de recruiter mee beantwoorden. Het gaat immers over zaken die jou gelukkig maken. Dat ga je uitstralen door je lichaamstaal, je elevator
pitch en de schittering in je ogen!
Onze communicatie bestaat voor 55% uit lichaamstaal, 38% uit stemgebruik en intonatie en maar voor een schamele 7% uit 'de inhoud' of 'wat-er-nu-letterlijjk-gezegd-wordt.'
Het 'onderbuikgevoel' van een recruiter is niets anders dan de mate van congruentie tussen lichaamstaal (55%) en stemgebruik (38%) enerzijds en wat de sollicitant zegt.
Wij besteden veel aandacht aan overtuigend communiceren en dat is het optimaal gebruiken van jouw stem en lichaamstaal zodat jouw passie, jouw talenten en jouw persoonlijkheid in elk gesprek volledig tot hun recht komen.
Als ervaren recruiter kijk ik uiteraard naar de vacature waarop je wil solliciteren. Daar halen we de kerncompetenties uit die jouw toekomstige werkgever zoekt.
Sluiten de eisen en de wensen van de vacature aan op jouw kwaliteiten en wensen?
Dat ga je uitleggen aan iemand die jou heel goed kent. Dan krijg je immers de beste feedback!
Lees vooral ook mijn column in het tijdschrift "Intermediair" over sollicitaties en recruitment